Kampaamopalvelut

Kasvivärit

Kasvivärit ovat nimensä mukaisesti kasveista saatavia, värjääviä ainesosia. Hiustenvärjäys kasveilla ei ole mikään uusi juttu, vaan sitä on tehty jo antiikin ajoilta asti. Kyse on siis alkuperäisestä tavasta värjätä hiuksia! Värjäämisen lisäksi kasvit hoitavat hiuksia sekä hiuspohjaa, lisäävät kiiltoa sekä edistävät uusien hiusten kasvua. Värien sekaan on yleensä myös lisätty hoitavia ayurvedisiä yrttejä. Moni kertookin hiuspohjaongelmiensa lievittyneen ja hiusten vahvistuneen kasvivärien käytön aloittamisen jälkeen.

 

Kasvivärit sopivat myös hajusteherkille, sillä niissä ei ole keinotekoisia hajusteita vaan vain luonnon omia tuoksuja. Myös moni synteettisille väreille allergisoitunut on löytänyt kasviväreistä terveellisen tavan sävyttää hiuksiaan.

 

Kasvivärien väripaletti ulottuu aina mustasta ruskeaan ja punaiseen, sekä lämpimiin vaalean eri sävyihin. Erilaisilla yrteillä voidaan tehostaa eri sävyjä hiuksissa. Lopputulos on luonnollinen ja eläväinen, eikä siitä jää selkeää tyvikasvun rajaa hiusten kasvaessa. Yleensä kasvivärjättyjä hiuksia värjätäänkin pidemmällä aikavälillä kuin synteettisiä.

 

Käyttämäni kasvivärit ovat eettisesti tuotettua, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ilman mitään synteettisiä aineita. 

Savivaalennus

Savivaalennus ei ole kasviväri, mutta silti ekologisempi vaihtoehto synteettiselle värille.

Sillä saadaan aikaan kauniita ja pehmeitä sävyjä ja riippuen pohjan tummuudesta, ja hiuksia voidaan vaalentaa jopa 2–3 astetta. Lopputulos on yleensä todella luonnollinen, hieman auringon vaalentaman näköinen, riippuen värjäyksessä käytetystä tekniikasta.

Ekologiset hiushoidot

Luonnosta löytyy aivan mahtavia hoitoja hiuksille ja hiuspohjalle!

 

Merilevä-hoito

 

Merilevä-hoito on kaksivaikutteinen hoito hiuksille ja hiuspohjalle. Se on hyvin puhdistava, sillä se poistaa hiuksista metalleja, kemikaaleja, muotoilutuotteiden jäämiä ja muita epäpuhtauksia. Lisäksi merilevä antaa hiuksille kiiltoa ja kosteuttaa niitä. Puhdistavan vaikutuksen voi joskus nähdä jopa värin kirkastumisena, erityisesti vaaleissa hiuksissa. Sopii kaikille, mutta erityisesti pitkille hiuksille.

 

Milloin merilevä-hoito?

-kun tulet ensimmäistä kertaa kasviväriin tai savivaalennukseen

-paaston tai muun puhdistuskuurin yhteydessä

-lääkekuurin jälkeen

-kun hiuksesi tai hiuspohja ovat kuivat

-hiusvärisi on samea tai tunkkainen

 

Savi-hoito

 

Savi-hoito soveltuu erinomaisesti hiuspohjan ongelmien hoitoon ja antamaan tuuheutta lyhyille hiuksille. Eri savilla on erilaisia vaikutuksia: niillä voidaan hoitaa monia vaivoja ja hoitoa voidaan syventää lisäämällä joukkoon eteerisiä öljyjä.

 

Milloin savi-hoito?

-kun hiuspohjasi on rasvoittuva

-hiuspohjasi kaipaa raikastusta ja virkistystä

-hiuspohjasi kaipaa detox-kuuria

-hiuspohjasi on herkkä ja punoittava

-sinulla on psoriasis tai rasvainen hilse

 

Yrtti-hoito

 

Kyse on ayurvedisiä yrttejä sisältävästä, puhdistavasta ja kuorivasta hiusnaamiosta, joka edesauttaa hiustenkasvua sekä hoitaa hiuspohjaa ja hiuksia.

 

Milloin yrtti-hoito?

-sinulla on proriasis tai hilsettä

-haluat syväpuhdistusta hiuksille, mutta erityisesti hiuspohjalle

-haluat kasvivärien hoitavuutta, mutta et sävyä hiuksiisi

-haluat kiiltoa ja sileyttä hiuksiisi

Energialeikkaus

Energialeikkaus on kokonaisvaltainen leikkaustekniikka, jolla haetaan harmoniaa sisäisen ja ulkoisen kauneuden välille. Hiustenleikkaus aloitetaan 15 minuutin mittaisella intialaisella päänhieronnalla, joka käynnistää kehon puhdistusprosessin. Tämän jälkeen hiukset pestään ja leikkaus aloitetaan rauhallisessa ilmapiirissä. Energialeikkauksen aikana voi olla hiljaa ja rauhassa, ottaa hoito vastaan syvässä läsnäolossa. Oman kokemukseni mukaan kannamme hiuksissamme paljon vanhaa energiaa, josta on mahdollista vapautua leikkauksen aikana. Ei siis ihmekään, että kyse saattaa olla hyvin tunteikkaasta kokemuksesta! 

 

Energialeikkauksessa hiukset leikataan kerrostaen, välttäen teräviä kulmia. Hiukset käydään läpi pienissä osioissa eri suunnista, leikaten ja kammaten niin pitkään, että hiukset kuivuvat ja laskeutuvat niille ominaisella tavalla hiuspohjan pyörteiden mukaisesti. Hiuksia ei ohenneta, vaan päin vastoin niitä vahvistetaan. Monet ovat kertoneet hiustensa olleen entistä helppohoitoisemmat ja kihartuvammat energialeikkauksen jälkeen. Sopii erityisen hyvin suomalaiselle hiustyypille.